Förskolan Louhikko, Helsingfors, Finland

Skjutdörrar gav tillgänglighet och säkerhet till användningen av daghemmets lokaler.

Förskolan Louhikko fick en ny byggnad i Helsingfors för att ersätta den gamla. Den nya byggnaden hade 48 fler platser än tidigare, dvs. 132.

Huset kommer att utformas för att matcha nuvarande praxis inom småbarnspedagogiken, med tonvikt på barns medverkan och smågruppsaktiviteter. Anläggningarna har tagit god hänsyn till mångsidighet och tillgänglighet, varför skjutdörrar också spelat en stor roll i denna nya byggnad.

Skjutdörrar monterades främst i tvättrum, där dörrarna ofta hålls öppna för enkel passage. Och det är därför skjutdörrar som går intill väggen är det bästa valet, för till skillnad från traditionella gångjärnsdörrar tar de inte upp något utrymme från överbelastade korridorer när de är öppna. Detta ger därför tillgänglighet och säkerhet för små barn när de rör sig i huset. Skjutdörrarna använde täckkåpa set 75 Flows-seriens system, som gick användes i totalt 8 tvättrum (16 dörrblad) på två våningar. Smidigheten i installationen förbättrades av de snabbinstallerade täckkåporna, som bara klickades på plats för att täcka skensystemet. Soft Close-mekanismer finns också i systemet, vilket ger driftsäkerhet och tystnad vid användning av skjutdörrar. Dörrhandtagen fick handtag i full längd, vilket gör att både barn och vuxna kan dra i dörren utan ansträngning.

Utöver dessa monterades skjutdörrar av glas på Louhikko för hobby-/multifunktionella rum samt för grupprum. Skjutdörrarna i glas tillverkades med Helaforms 75 Flow-serie. För att spara utrymme valdes även skjutdörrar till förvaringsbyggnaderna utomhus, där stålskenor och hängrullar i 75-serien användes.

Serier: 75, 75 FLOW

Ask for an offer

Leave us a request for a quote on the solution you want and we will make an offer.

Request quote

Distributors

Find your nearest dealer through
our distributors.

Återfärsäljare

Products used in the reference

Similar references