Introduktion till Helaforms serier

Våra produktserier baseras på våra skjutdörrsskenor. Genom att kombinera seriens skjutdörrsskenor med olika hängrullar, skenkonsoler och fastsättningsalternativ kan du använda det kompletta setet för olika ändamål, oavsett om det är i skjutdörrar eller andra tillämpningar. Här hittar du profilerna och dimensionerna på våra skjutdörrsskenor.

Eftersom våra produkter finns i ett brett utbud av sammansättningar och användningsområden har vi skapat avsnittet Lösningar, där vi har samlat de vanligaste sammansättningarna av Helaforms produktserier. Det finns fortfarande många fler varianter och lösningar som inte ingår, så tveka inte att kontakta oss eller våra distributörer så hjälper vi dig att hitta det bästa alternativet för ditt projekt! Observera att i allmänhet är endast produkter som ingår i samma serie kompatibla med varandra.

Hur väljer man komponenter till ett skjutdörrssystem?


 width=Serierna 30, 40 och 60

Serierna 30, 40, 60 är designade för lättare skjutdörrar som används i garderober och skåputrymmen. Beroende på serie kan du använda dessa för skjutdörrssystem med upp till fyra dörrar. Hyllor och ställningar kan enkelt döljas när du monterar en skjutdörr och därigenom förbättra hemmets planering. Skjutdörrssystemen i serie 30 och 40 finns som lättinstallerade gör-det-själv förpackningar, och innehåller alla nödvändiga komponenter och monteringsanvisningar för en skjutdörrsinstallation.

Skjutdörrar för garderober och skåputrymmen

 


 width= Serie 75

Serie 75 är en av våra mest mångsidiga serier. Denna serie innehåller flera olika alternativ för skjutdörrsskenor med vilka du kan bygga en uppsättning för raka skjutdörrar, vikdörrar och garderobsdörrar. Serien erbjuder många installationsmöjligheter men är främst avsedd för skjutdörrar inomhus. I serien finns alternativ för metall-, trä- och glasdörrar. Serie 75 finns också som lättinstallerade gör-det-själv förpackningar.

Skjutdörrar inomhus och utomhus
Vikdörrar inomhus
Dragspelsdörrar
– Garderobsdörrar
– Draperier

 


 width= Serie SAGA 150 och SAGA 300

Den hållbara och eleganta Saga-serien är designad för tunga skjutdörrar inomhus och utomhus. Skenan är elegant designad och skjutdörrssystemet är extremt tyst och lätt att använda. SAGA 150- och SAGA 300-serierna har många likheter, den största skillnaden är att SAGA 300-serien klarar dörrar på upp till 300 kg.

– Skjutdörrar för officiella lokaler och foajéer
– Rumsavdelare för konferenslokaler
– Skjutdörrar för arkitektoniska utrymmen
– Skräddarsydda skjutdörrar


 width=Serie 100

Den mångsidiga 100-serien för medeltunga lösningar. Detta är en utmärkt serie för en mängd olika skjutdörrslösningar, men den används främst i olika tillämpningar för att flytta skyddsgardiner i gym eller i transportbanor för att minska på arbetsbelastningen. I serien ingår även kabelvagnar för platt- och rundkablar.

– Skjutdörrar inomhus och utomhus
– Vikdörrar
Draperier
– Transportbanor
– Kabelvagnsystem


 width=Serie 150

En av de mest populära serierna för medeltunga skjutdörrslösningar. Skjutdörrssystem i denna serie är populära på grund av sin måttliga storlek, men de klarar även tyngre belastning. För industriella och kommersiella utrymmen erbjuder 150-serien ett brett utbud av lösningar tack vare sin viktkapacitet på 200 kg. Denna serie används främst i olika lagerlokaler, lantbruksbyggnader, häststall och ladugårdar.

Skjutdörrar inomhus och utomhus med medelhög vikt
– Vikdörrar
Draperier
– Transportbanor


 width=Serie 300/500

Serie 300/500 är främst för tunga skjutdörrssystem i industriella och kommersiella utrymmen. En bred dörröppning kan elegant täckas med stora skjutportar som lätt kan flyttas. Seriens viktkapacitet kan ändras mellan 300–500 kg genom att byta skena. Serie 300/500 används främst i industribyggnader, stora förråd och kommersiella utrymmen, till exempel för tunga skjutdörrar inomhus och för branddörrar. Förutom att användas till skjutdörrar kan denna serie också användas i transportbanor och produktionslinjer.

Tunga skjutdörrar inomhus och utomhus
Tunga portar för industrin
Branddörrar
– Vikdörrar
– Transportbanor


 width=Serie 2000

Slitstarkt och säkert skjutdörrssystem som är designat för extremt tunga, raka skjutdörrar. Fördelen med detta topphängda system är att extremt tunga belastningar lätt kan förflyttas och golvet förblir åtkomligt. Seriekomponenterna är designade för enkel montering samt långvarig och säker användning. Denna serie används främst i flygplatshangarer, däck- och depålager samt i större industriprojekt.

Extremt tunga skjutdörrar inomhus och utomhus
Stora förråd
– Extremt tunga transportbanor


Skjutdörrsskenor, profiler

Klicka HÄR för att se våra skjutdörrsskenors olika profiler och dimensioner.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hur väljer man komponenter till ett skjutdörrssystem?