Användbar information om skjutdörrar

Varför skjutdörrar?

 width=

 

Skjutdörrarnas mångsidighet

Skjutdörrar ger ökade användningsområden för ett utrymme. Du kan enkelt dela upp ytor och till och med skapa komplexa utrymmeslösningar. Med en skjutdörr kan du också skapa utrymme och göra ett mindre utrymme större genom att ansluta flera rum.

Den nuvarande trenden i moderna bostadshus är att bygga mindre lägenheter och utnyttja varje kvadratcentimeter. I dessa situationer är en skjutdörr ett populärt val. Där det skulle vara knepigt och skrymmande att öppna en gångjärnsdörr gör en skjutdörr samma sak enklare och sparar utrymme. Skjutdörrssystem skapar inredningsmöjligheter eftersom de även kan användas som rörliga väggar.

En skjutdörr är inte bara en dörr, vilket helt enkelt är en obligatorisk anordning för att stänga och öppna dörröppningar. Den kan bli mycket mer. En skjutdörr är en del av inredningen, en utrymmesavdelare och en del av en bekymmersfri vardag.


 width=

Skjutdörrar inomhus

En skjutdörr är en populär lösning för innerdörrar när du vill ha eleganta och praktiska dörrar som inte tar upp plats. När två utrymmen ska göras till ett och sedan delas upp i två rum igen är en skjutdörr den enklaste lösningen. Jämfört med en gångjärnsdörr sparar skjutdörrar golvutrymme, så de är väl lämpade som rumsavdelare i små lägenheter.

Helaform erbjuder skjutdörrsystem för lätta skjutdörrslösningar inomhus. Du kan till exempel välja en strömlinjeformad 75 Flow-serie eller för tyngre dörrar, SAGA-serien. Om du vill dölja skenan och hängrullarna kan du välja Cover plate set 75 Flow. Våra skjutdörrssystem inkluderar specialfunktioner som Soft Close, som stänger dörren mjukt och smidigt och monteras helt inuti skenan. Helaform erbjuder även lösningar för garderobsdörrar under 45 kg. Om du har behov av garderobs- eller skåpdörrar kan du kolla in vårt utbud av skjutdörrssystem för garderober.

Den enklaste monteringen av en skjutdörr är att fästa skenan på väggen och en bottenstyrning på golvet, därför kan vem som helst göra det och skjutdörrar kan också enkelt installeras i efterhand vid en renovering.

 


 width=

En skjutport för kommersiella och industriella utrymmen

Medan en vanlig invändig skjutdörr används några gånger om dagen öppnas och stängs en industriell eller kommersiell skjutport mycket oftare. Därför är det viktigt att dörren är hållbar och säker.

Topphängda skjutdörrsystem är praktiska i industriella utrymmen eftersom de lämnar golvet tillgängligt för trafik som lastbilar, gaffeltruckar etc. Med Helaforms skjutdörrssystem kan du skapa en industriell skjutport med en vikt på upp till 2 000 kg. En skjutport glider smidigt på skenan och är lätt att flytta tack vare sina högkvalitativa kullager.

 

 

Bekanta dig med Helaforms skjutdörrsserier här och med vad de olika serierna betyder!

 

Vad betyder våra skjutdörrsserier?

Våra produktserier baseras på våra skjutdörrsskenor. Genom att kombinera seriens skjutdörrsskenor med olika hängrullar, skenkonsoler och fastsättningsalternativ kan du använda det kompletta setet för olika ändamål, oavsett om det är i skjutdörrar eller andra tillämpningar.

Eftersom våra produkter finns i ett brett utbud av sammansättningar och användningsområden har vi skapat avsnittet Lösningar, där vi har samlat de vanligaste sammansättningarna av Helaforms produktserier. Det finns fortfarande många fler varianter och lösningar som inte ingår, så tveka inte att kontakta oss eller våra distributörer så hjälper vi dig att hitta det bästa alternativet för ditt projekt! Observera att i allmänhet är endast produkter som ingår i samma serie kompatibla med varandra.


 width=Serier 30, 40 och 60

Serierna 30, 40, 60 är designade för lättare skjutdörrar som används i garderober och skåputrymmen. Beroende på serie kan du använda dessa för skjutdörrssystem med upp till fyra dörrar. Hyllor och ställningar kan enkelt döljas när du monterar en skjutdörr och därigenom förbättra hemmets planering. Skjutdörrssystemen i serie 30 och 40 finns som lättinstallerade gör-det-själv förpackningar, och innehåller alla nödvändiga komponenter och monteringsanvisningar för en skjutdörrsinstallation.

Skjutdörrar för garderober och skåputrymmen

 


 width= Serie 75

Serie 75 är en av våra mest mångsidiga serier. Denna serie innehåller flera olika alternativ för skjutdörrsskenor med vilka du kan bygga en uppsättning för raka skjutdörrar, vikdörrar och garderobsdörrar. Serien erbjuder många installationsmöjligheter men är främst avsedd för skjutdörrar inomhus. I serien finns alternativ för metall-, trä- och glasdörrar. Serie 75 finns också som lättinstallerade gör-det-själv förpackningar.

Skjutdörrar inomhus och utomhus
Vikdörrar inomhus
Dragspelsdörrar
– Garderobsdörrar
– Draperier

 


 width= Serie SAGA 150 och SAGA 300

Den hållbara och eleganta Saga-serien är designad för tunga skjutdörrar inomhus och utomhus. Skenan är elegant designad och skjutdörrssystemet är extremt tyst och lätt att använda. SAGA 150- och SAGA 300-serierna har många likheter, den största skillnaden är att SAGA 300-serien klarar dörrar på upp till 300 kg.

– Skjutdörrar för officiella lokaler och foajéer
– Rumsavdelare för konferenslokaler
– Skjutdörrar för arkitektoniska utrymmen
– Skräddarsydda skjutdörrar


 width=Serie 100

Den mångsidiga 100-serien för medeltunga lösningar. Detta är en utmärkt serie för en mängd olika skjutdörrslösningar, men den används främst i olika tillämpningar för att flytta skyddsgardiner i gym eller i transportbanor för att minska på arbetsbelastningen. I serien ingår även kabelvagnar för platt- och rundkablar.

– Skjutdörrar inomhus och utomhus
– Vikdörrar
Draperier
– Transportbanor
– Kabelvagnsystem


 width=Serie 150

En av de mest populära serierna för medeltunga skjutdörrslösningar. Skjutdörrssystem i denna serie är populära på grund av sin måttliga storlek, men de klarar även tyngre belastning. För industriella och kommersiella utrymmen erbjuder 150-serien ett brett utbud av lösningar tack vare sin viktkapacitet på 200 kg. Denna serie används främst i olika lagerlokaler, lantbruksbyggnader, häststall och ladugårdar.

Skjutdörrar inomhus och utomhus med medelhög vikt
– Vikdörrar
Draperier
– Transportbanor


 width=Serie 300/500

Serie 300/500 är främst för tunga skjutdörrssystem i industriella och kommersiella utrymmen. En bred dörröppning kan elegant täckas med stora skjutportar som lätt kan flyttas. Seriens viktkapacitet kan ändras mellan 300–500 kg genom att byta skena. Serie 300/500 används främst i industribyggnader, stora förråd och kommersiella utrymmen, till exempel för tunga skjutdörrar inomhus och för branddörrar. Förutom att användas till skjutdörrar kan denna serie också användas i transportbanor och produktionslinjer.

Tunga skjutdörrar inomhus och utomhus
Tunga portar för industrin
Branddörrar
– Vikdörrar
– Transportbanor


 width=Serie 2000

Slitstarkt och säkert skjutdörrssystem som är designat för extremt tunga, raka skjutdörrar. Fördelen med detta topphängda system är att extremt tunga belastningar lätt kan förflyttas och golvet förblir åtkomligt. Seriekomponenterna är designade för enkel montering samt långvarig och säker användning. Denna serie används främst i flygplatshangarer, däck- och depålager samt i större industriprojekt.

Extremt tunga skjutdörrar inomhus och utomhus
Stora förråd
– Extremt tunga transportbanor