Användbar information om skjutdörrstillämpningarna

Industridraperier

 width=

System med industridraperier används så att draperier kan vikas åt sidan, vilket gör att de är bra för utrymmesdelning och skydd.

Industridraperisystem är vanliga i industriutrymmen, såsom stora förråd.

Industridraperier används främst som olika skyddande draperier. Dessa draperier kan skydda mot vind, vatten, smuts och kyla och de används också som barriärer. Draperisystem används inom industrin som svetsdraperier, skyddsdraperier vid hantering av brand, rumsavdelare vid rengöring, ljudisolerade draperier och för andra draperibehov inomhus och utomhus.


 width=

 

Draperierna är vanligtvis tillverkade av PVC-fodrat tyg och vikten varierar från 400 g/m2 till 700 g/m2, men till exempel ljudisolerande gardiner har vanligtvis flera lager material och är därför tyngre. Draperier är vanligtvis fästa via öljetterna på hängrullen, som glider inuti skenan. Avståndet mellan öljetterna beror på typen av draperi, men är vanligtvis runt 150–400 mm. Hängrullen och draperiet är vanligtvis fästa vid varandra med en draperihållare av plast (om draperiet är riktigt lätt) eller med en S-krok av metall.

 

 


 width=

 

Dessutom är ridålösningar vanliga för skyddsnät i idrottshallar. Nätridåer används ofta som barriärer och för att skydda väggar mot smuts och stötar. Näten är vanligtvis gjorda av polyamid med öglor.

De största fördelarna med draperier är att de är enkla och snabba att flytta och använda. Med dessa draperier kan du dela upp utrymmen och skydda arbetsstationer och förråd med antingen raka eller böjda skensystem. Skyddsdraperier är också ekonomiska och hållbara lösningar, vilket gör dem till ett perfekt alternativ för industriell användning.