Så fungerar vikdörrsbeslagen

Vikdörrsbeslag består av en serie gångjärn och skenor som möjliggör att dörrpanelerna kan vikas ihop när dörren öppnas. En typisk vikdörr består av två eller flera dörrblad som är fästa vid varandra med gångjärn. När dörren öppnas, glider den första dörrbladet längs en skena och de efterföljande dörrbladen viks in mot det första bladet. Beslagen är utformade för att ge en enkel rörelse, vilket gör dem idealiska för både privata och offentliga miljöer.

Vikdörrsbeslag finns i olika utföranden beroende på vikdörrens storlek och vikt. Våra vikdörrsbeslag är robusta och tillverkade av högkvalitativa material för att säkerställa långvarig användning och pålitlighet.

Lösningar för olika applikationer

Helaform erbjuder ett brett sortiment av vikdörrsbeslag som är anpassade för olika applikationer. Här är några populära lösningarna:

Vikdörrsbeslag för kommersiella utrymmen: Dessa beslag är utformade för att möta de krav som ställs på dörrar i kommersiella miljöer. De är rejäla och pålitliga, vilket gör dem användbara i kontor, butiker och andra kommersiella byggnader.

Vikdörrsbeslag för kulturcenter: För kulturcenter och andra offentliga byggnader erbjuder vi lösningar som lägger grunden för funktionella och estetiskt tilltalande vikdörrar. Dessa beslag är designade för att hantera frekvent användning och tunga dörrar.

Vikdörrsbeslag för logistikcenter: I logistikcenter där effektiv användning av utrymme är avgörande, erbjuder vi vikdörrsbeslag som klarar av stora och tunga dörrar. Dessa system är byggda för att tåla intensiv användning och krävande miljöer.

Fyrbladiga vikdörrar inomhus: För större öppningar inomhus erbjuder Helaform beslag som stöder fyrbladiga vikdörrar. Dessa beslag är utformade för att ge en smidig och enkel användning även för större dörrar.

Tvåbladiga vikdörrar inomhus: För mindre öppningar och mer kompakta utrymmen finns det beslag för tvåbladiga vikdörrar. Dessa system är perfekta för användning i bostäder, där de kan användas för garderober, skafferier och liknande.

Skjutbara jalusier: Helaform erbjuder även beslag för skjutbara jalusier, skärmar och paneler, vilket ger en flexibel lösning för utrymmen där traditionella dörrar eller fönsterluckor inte är praktiska. Dessa beslag är idealiska för att skapa flexibla och justerbara avskärmningar.

Helaforms vikdörrsbeslag är designade för att möta de höga kraven på funktionalitet och stil. Genom att erbjuda lösningar för olika behov och applikationer, säkerställer vi att kunder får en produkt som är både praktisk och stilren. Oavsett om det handlar om att optimera bostadsutrymmen eller skapa effektiva arbetsmiljöer, erbjuder Helaforms vikdörrsbeslag den flexibilitet och kvalitet som krävs.