Privat hem: Bunkerhus, Finland

Vackra skjutdörrar med långt enhetligt SAGA skjutspårsystem

Reetta och Juha Laukkanens radhus Talo Bunkkeri byggdes i bostadsområdet Tuusula. Laukkastens hem är ett smalt tvåvåningshus. Bredden på huset var bara 6,5 meter, vilket också starkt påverkade dörrvalet för de smala utrymmena. Den ”bunkerliknande” nedervåningen rymmer familjens sovrum, bastu och korridorer. Trappan som leder upp till övervåningen skänker skådespel åt utrymmet, men det tar också upp halva korridorutrymmet. Så även med begränsat utrymme var skjutdörrar ett smart val för nedervåningen. De tillåter att dörrarna är öppna hela tiden om det behövs, tar fortfarande inte upp någon golvyta i korridoren och är inte heller i vägen för någon.

En särskilt fin detalj i hemmet är att den svarta SAGA-skenan installerades som en enda lång skena över dörrarna och löper längs väggarna. Denna lösning blev vacker och blandade sig fint med de andra svarta detaljerna på nedervåningen som ”galler”-väggen i trappan.

Alla skjutdörrar är också utrustade med Soft Close installerat diskret inuti SAGA-skenan. Soft Close ger stor bekvämlighet och säkerhet vid användningen så att inte ens familjens minsta fingrar kan fastna i dörren.

Serier: SAGA 150

Door manufacturer: Joroisten taiteovi

Ask for an offer

Leave us a request for a quote on the solution you want and we will make an offer.

Request quote

Distributors

Find your nearest dealer through
our distributors.

Återfärsäljare

Products used in the reference

Similar references