Privat hem, Finland

Skjutdörrar gjorde detta hem bekymmersfritt att använda samtidigt som det sparade utrymme.

Upp till fem infällda skjutdörrar installerades i detta fristående hus för en familj på fyra personer. I det här hemmet ville vi minimera allt slöseri med kvadratmetrar och samtidigt få till kontrast i inredningen istället för traditionella gångjärnsdörrar. Dörrarna var av standardstorlek 9×21 för sovrum och tvättstuga. Skjutdörrarnas karmar och furufanerade dörrbladen samt den träinramade skjutdörren av glas kom från företaget Joroisten taiteovi och det skjutdörrsystem som användes var Helaforms 75 Flow skjutdörrssystem. Med hjälp av dessa skjutdörrar användes alla kvadratmetrar i hemmet väl och eftersom inomhusdörrarna ofta hålls öppna är de fortfarande inte i vägen för de boende.

Soft Close installerades vid både stäng- och öppningsändar av skjutdörrsskenan för att den dagliga användningen av skjutdörren skulle vara bekväm och säker. Samtidigt gör Soft Close hela skjutdörren hållbar eftersom denna dörr, som är tyngre än normalt, också skulle belasta konstruktionen om den stoppas utan dämpare.

Dörrbladen i furufaner ger en fin kontrast till de vita väggarna och eftersom det är ett timmerhus byggt av furuträ följer också perfekt den övergripande designen.

 

 

Serier: 75 FLOW

Door manufacturer: Joroisten taiteovi

Ask for an offer

Leave us a request for a quote on the solution you want and we will make an offer.

Request quote

Distributors

Find your nearest dealer through
our distributors.

Återfärsäljare

Products used in the reference

Similar references

Similar solutions