Privat hem, Finland

Med hjälp av två skjutdörrar som öppnas i synkroni med varandra skapade vi lyxiga och praktiska dörrar till detta fantastiska egnahemshus

I detta rymliga stenhus i Kervo ville man ha dörrar mellan sovrum, den stora garderoben och badrummet som skulle avskärma rummen och separera dem från varandra på ett sätt som gav en känsla av rum och ljus. Skjutdörrar var den bästa lösningen, eftersom de 1200 mm breda dörröppningarna ofta hålls öppna, och då får dörrarna inte vara i vägen i vardagen. Däremot var det viktigt att vid behov kunna stänga dörrarna för den som vill vara ifred och stänga ut ljud och larm.

Skensystemen måste vara av hög kvalitet och passa in med husets övriga stiliga inredningsslösningar. Därför valde vi svartmålade anodiserade delar i SAGA-serien till detta objekt. Husets invånare ville att båda dörröppningarna skulle ha skjutdörrar eftersom det skapar en känsla av lyx när man rör sig från ett rum till ett annat. Sett ur ett praktiskt perspektiv var det endast möjligt att installera pardörrar eftersom dörröppningarna endast hade 600 mm med plats om båda sidorna av skjutdörrarna. Likaså ville man att dörrarna skulle öppnas samtidigt även om man endast skuffade den ena dörren, och därför lade vi till en SAGA Syncro-funktion, som gjorde detta möjligt. Därtill monterade vi en Soft close-funktion för mjukstängning till skjutdörrarnas öppnings- och stängningsändor, vilket gör att dörrarna öppnas och stängs på ett mjukt och smidigt sätt.

De fantastiska dörrarna till skensystemen levererades av Suomen lasitehdas Oy. Alla dörrar byggdes med svarta ramar i aluminium, medan en del dörrar tillverkades med klart glas och andra med spegelglas. Dörrarnas svarta ramar passar perfekt ihop med de svarta SAGA-skenorna.

Serier: SAGA 150

Door manufacturer: Suomen lasitehdas Oy

Ask for an offer

Leave us a request for a quote on the solution you want and we will make an offer.

Request quote

Distributors

Find your nearest dealer through
our distributors.

Återfärsäljare