Dance House Helsinki

Massiva skjutportar separerar och öppna utrymmen i Tanssin talo.

Det efterlängtade Dance House Helsinki (Tanssin talo) på Cable Factory i Ruoholahti, Helsingfors, har äntligen överlämnats till kunden av byggherren. Färdigställandet kommer dock att pågå fram till 2022. Haahtela Construction ansvarade för det totala byggprojektet på cirka 6 800 kvadratmeter och JKMM Arkkitehdit Ltd samt ILO Arkkitehdit Ltd ansvarade för projekteringen.

Helaforms kund Jaatimet Oy byggde de massiva cirka 8 meter höga elektriska skjutportarna i de bakre rummen på Dance House scen, som levererades i totalt 3 delar. Med massiva dörrar tillverkade av stålplåt, gummimatta och isolering låg vikterna på 2 x 850 kg och 1 900 kg.

På grund av dörrarnas tunga vikt beslutade man sig för att använda Helaforms 2000-serie skensystem med en kapacitet på upp till 2 000 kg. På grund av en nödvändig mörk design av de bakre utrymmena var skenan, skenkonsoler och plattor var också svartlackerade. Den elmanövrerade mekanism som användes för dörrarna tillämpades för att passa Helaforms skensystem.

Serier: 2000

Door manufacturer: Jaatimet Oy

Ask for an offer

Leave us a request for a quote on the solution you want and we will make an offer.

Request quote

Distributors

Find your nearest dealer through
our distributors.

Återfärsäljare

Products used in the reference

Similar references