SKANDI beslagset

 width=

SKANDI beslagset är ett elegant skensystem med komponenter i rostfritt stål och med en design som passar perfekt i moderna inredningar. Beslagsetet inkluderar Soft Close-mekanismen som är integrerad i skenan. Tack vare den öppnas och stängs dörren tyst och säkert. Dörren glider på väggen och frigör golvyta för annan användning.

 width=SKANDI skapar en distinkt skjutdörr för ditt hem

När du vill ha en spektakulär och modern inredning i hemmet är SKANDI rätta valet. Rostfritt stål och elegant design är ett perfekt val för nordisk smak. En vägghängd skjutdörr är också det perfekta valet för trånga utrymmen där en traditionell gångjärnsdörr skulle vara i vägen. Beslagsetet inkluderar hängrullar som löper på en rund RST-skjutdörrsskena.

MJUKSTÄNGNING I SKENANS BÄGGE ÄNDAR

Detta set inkluderar Soft Close-funktion för extra komfort, både vid öppnings- och stängningsändarna. De saktar ner dörrens rörelse vid stängning och öppning, vilket gör användningen mjuk och nästan tyst. Soft Close är redan inbyggd i skjutdörrsskenan.


 width=Finns i två olika set

Beslagset SKANDI för trädörr
——————————————–
Dörrtekniska krav:
• Dörrens maximala bredd: 1 000 mm (2 m skena) och 1 200 mm (2,4 m skena)
• Dörrens maximala vikt: 80 kg (120 kg utan Soft Close)
• Dörrens tjocklek: 35-45 mm

 

Beslagset SKANDI för glasdörr
——————————————–
Tekniska krav för glaset:
• Dörrens maximala bredd: 1 000 mm (2 m skena) och 1 200 mm (2,4 m skena)
• Dörrens maximala vikt: 80 kg (120 kg utan Soft Close)
• Glastjocklek: 6 mm, 8 mm och 12 mm.

 


 width=Tillbehör

Med skarvstycket kan du ansluta/utöka skenan sömlöst som du önskar. Denna metod används till exempel när dubbeldörrar önskas för en stor dörröppning och ska dras ifrån helt till dörröppningens sidor. Sådana skjutdörrar är imponerande i till exempel vardagsrummet som en rumsavdelare. Obs! Dörrens hängrulle kan även glida över skarvstycket.

Det finns två olika typer av handtag i vår kollektion: ett trädörrshandtag och ett glasdörrshandtag. Ett lämpligt hål borras i dörren för trädörrshandtaget, genom vilket den gängade bulten träs och handtagets delar dras åt. Glasdörrshandtaget är å andra sidan fäst med en stark 3M-klistertejp, så det finns inget behov av att göra separata hål i glaset för handtaget. Båda handtagen är tunna och passar därför mellan vägg och dörr vid behov.

 


Ett praktiskt och kompakt paket som är enkelt att installera

SKANDI beslagset säljs som ett komplett installationspaket för din skjutdörr, inklusive en skena, eleganta hängrullar, stopp, en bottenstyrning, Soft Close samt alla skruvar och muttrar som behövs. Finns i 2 m och 2,4 m längder. Se produktens egen sida för mer detaljerat leveransinnehåll.

Monteringen kräver inte nödvändigtvis professionell hjälp, med ett par vanligt förekommande verktyg kan nästan vem som helst klara av det. Vid arbete med glasdörr (t.ex. håltagning) rekommenderar vi att du konsulterar ett proffs.