RETRÖ beslagset

En skjutdörrsmekanism av en typ som känns igen från landsbygden har nu hittat sin väg till inredningsarkitekters och renoverares hjärtan. Det eleganta RETRÖ beslagsetet är designat för personer som vill ha en unik och vacker lösning för hemmet.

 width=Ett rustikt skensystem som kröner din dörr

Helaforms RETRÖ-beslag tillsammans med din unika dörr skapar en mittpunkt i ditt hem. En vägghängd skjutdörr är också det perfekta valet för trånga utrymmen där en traditionell gångjärnsdörr skulle vara i vägen. RETRÖ beslagset inkluderar rejäla hängrullar och eleganta, mattsvarta delar som blir ett blickfång i vardagsrummet, sovrummet eller var som helst.

MJUKSTÄNGNING I DÖRRENS BÄGGE ÄNDAR

Paketet inkluderar Soft Close-funktionen för extra komfort, både vid öppnings- och stängningsändarna. Soft Close-mekanismen saktar ner dörrens rörelse vid stängning och öppning, vilket gör användningen mjuk och nästan tyst.


 width=Lämplig för många typer av dörrar i hemmet eller stugan

Rustika RETRÖ är lämplig för nästan alla 35–45 mm dörrar där du kan göra 10 mm hål för hängrullarna. Oavsett om du har en gammal dörr som du vill anpassa eller en helt ny modern dörr som du göra en vacker skjutdörr av för att matcha inredningen i ditt hem gör RETRÖ allt detta möjligt. Så använd dörren du vill ha och skapa den inredningsstil som du bara har drömt om.

RETRÖ fungerar också bra i stugan, där rummen ofta är mindre och där en skjutdörr sparar mycket utrymme. Och medan rustika RETRÖ redan är utmärkande i sig är den perfekt för ett hus med djärvare interiör.

Dörrtekniska krav:
– Dörrens maximala vikt 80 kg (150 kg utan Soft Close)
– Dörrens maximala bredd: 1 000 mm (2 meter skena) och 1 200 mm (2,4 meter skena).
– Dörrens tjocklek 35–45 mm


 width=Dubbla skenor eller skarvar är möjliga med praktiska tillbehör

Vi erbjuder även tillbehör som möjliggör en mängd olika installationsalternativ för att passa dina behov.

Dubbel skenkonsol för RETRÖ gör att två skjutdörrar kan röra sig parallellt med dörröppningen. Detta är praktiskt när du till exempel vill använda en dubbeldörr i en dörröppning som är bredare än normalt, men där dörrarna inte kan få rum helt bredvid dörröppningen eller när det inte finns plats för en lång skena.

Med skarvstycket kan du ansluta/utöka skenan sömlöst som du vill. Denna metod används till exempel när dubbeldörrarna i en stor dörröppning måste löpa i samma skena och dras ifrån helt till dörröppningens sidor. Sådana skjutdörrar är imponerande i till exempel vardagsrummet som en rumsavdelare. Obs! Vid behov kan dörrens hängrulle även glida över skarvstycket.

Det finns två typer av handtag i vår kollektion: bygelhandtag och infällt handtag. Det klassiska RETRÖ-handtaget monteras på dörrbladet. Handtaget ger ett fast grepp för att öppna och stänga dörren. Detta handtag får inte plats mellan dörren och väggen. Det infällda RETRÖ-handtaget får enkelt plats mellan dörr och vägg. Handtaget är ändå tillräckligt djupt för att ge ett fast grepp.


ETT PRAKTISKT OCH KOMPAKT PAKET SOM ÄR ENKELT ATT INSTALLERA

RETRÖ beslagset säljs som ett komplett installationspaket för din skjutdörr, inklusive en skena, eleganta hängrullar, stopp, en bottenstyrning, Soft Close samt alla skruvar och muttrar som behövs. Finns i 2 m och 2,4 m längder. Se produktens egen sida för mer detaljerat leveransinnehåll.

Monteringen kräver inte nödvändigtvis professionell hjälp, med ett par vanligt förekommande verktyg kan nästan vem som helst klara av det.


Paketet inkluderar:

 • Skjutdörrsskena
 • 5/6 x skenkonsol för vägginfästning (34 mm)
 • 5/6 x skenkonsol för vägginfästning (40 mm)
 • 2 x hängrullar
 • 2 x Soft Close
 • 2 x stopp
 • 2 x kloss
 • 2 x bottenstyrning
 • 2 x 3M tejp
 • installationsanvisningar och monteringsskruvar
 • OBS! I satsen ingår inte någon dörr.