Lättanvända skjutdörrar för AVIA äldreboende

 width=

YIT och Hemsö Fastighets Ab har genomfört ett seniorbostadsprojekt som beräknas vara klart i april–maj 2019. Detta äldreboende är en del av ett allmänt servicecenterprojekt värt 21 miljoner euro och där flera servicecenter kommer att byggas runtom i Finland. Projektet inkluderar 126 seniorlägenheter samt en förskola för 72 barn.

Helaform levererade 67 skjutdörrssystem till AVIA-projektet. Täckkåpa-set 655 valdes, vilken redan har använts i flera seniorbostadsprojekt. Mattiovi Oy:s standard vita dörrprofiler användes tillsammans med täckkåpa 655.


 width=

SKJUTDÖRRAR SOM RUMSAVDELARE MELLAN SOVRUM OCH VARDAGSRUM

Seniorservicecentret har lägenheter av olika storlek med i huvudsak två rum. Skjutdörrar användes främst för att avdela sovrummet från vardagsrummet. Skjutdörrar ger lägenheterna utrymme och ljus, i vissa lägenheter är sovrummen ganska små så en skjutdörr som glider längs med väggen tar ingen extra plats och är aldrig i vägen. Något av det bästa med detta set, särskilt i seniorlägenheter, är att systemet är topphängt utan trösklar vilket gör golvet hinderfritt för till exempel rullstolar och rullatorer. Och naturligtvis kan golvlaminatet sömlöst installeras från ett rum till ett annat, vilket också blir elegant.

 


 width=

SNABB OCH ENKEL ATT INSTALLERA

Täckkåpa-set 655 har designats så att installationen blir så enkel och bekymmersfri som möjligt. Påskjutbara väggfästen säkerställer att inga ytterligare hål behöver borras i skenan eller täckkåpan och beslagen behöver inga ytterligare skruvar som ska monteras på skenan. Det är bara klicka fast täckkåpan på skenan. Detta skjutdörrssystem behöver inget underhåll och det är hållbart.

 

För mer info och bilder, klicka här


Vill du ha en offert på täckkåpa set 655 för ditt projekt?

BEGÄR EN OFFERT