Helaform tillverkade skräddarsydda skensystem för skjutbara glasväggar åt Flow Modules Ltd

Flow Modules Ltd har utvecklat en intelligent, snabbt anpassningsbar badrumsmodul som förenklar designen, effektiviserar konstruktionen och ger användarna en lyxig känsla. Badrumsmodulens inbyggda sensorer och intelligenta funktioner tillhandahåller realtidsinformation som el- och vattenförbrukning samt luftkvalitet. Helaform tillverkade ett skräddarsytt skensystem för dessa badrumsmoduler.

Skjutbar glasvägg med skräddarsytt skensystem i 75-serien

Alla Heart-, Heat- och Mini-versioner i Bathroom 2.0-familjen har en skjutbar glasvägg. Den skjutbara glasväggen, från golv till tak, fungerar som en duschdörr, skyddar tvättmaskinen och frigör värdefullt användningsutrymme. Beroende på badrumsmodulens utrustningsnivå kommer den skjutbara glasväggen att ha antingen aluminiumfärgade eller svarta glashållare som en del av skensystemet. Bekvämlighet och säkerhet ökar avsevärt med hjälp av Soft Close-systemet, som stänger glasväggen mjukt och försiktigt. I öppningsänden dämpas glasskjutdörren av ett Soft Stop, som också håller den i öppet läge vid behov.

Nära samarbete från start

Samarbetet inleddes redan vid konstruktionsstadiet med Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 Oy och modulbyggaren Flow Modules Ltd för att hitta bästa möjliga skjutdörrslösning. Det viktigaste som skulle beaktas vid utformningen av skensystemet var skjutdörrens funktion och utseende samt skjutdörrsskenans lämplighet för modulkonstruktion och produktion, där till exempel snabb och enkel installation betonas. Helaforms kompetens och mångåriga erfarenhet som tillverkare av skensystem säkerställde att dessa kriterier uppfylldes.

I produktanpassningen ingick fastsättningsmekanismen för en skjutdörr i oinramat glas, utvecklingen av en skena som passar för den modulära konstruktionen samt ett låsningsbeslag som används för att transportera badrumsmodulen från fabriken till byggarbetsplatsen. Tack vare det utmärkta samarbetet levererades de första skräddarsydda produktprototyperna inom några månader från samarbetets start och det färdiga produktpaketet kunde levereras på mindre än ett år.

Ett omfattande samarbete från projektets början till slut gjorde det möjligt att lösa produktens utseende, funktionalitet och installerbarhet på ett kostnadseffektivt sätt. Kontinuerligt samarbete säkerställer flexibel lagerhållning och leveranser, och vidare produktutveckling sker smidigt.

Behöver du högkvalitativa skensystem för glasdörrar?

BEGÄR EN OFFERT