Helaform Sverige AB grundat!

Helaform stärker sin position på den svenska marknaden genom att teckna ett avtal med Helaform Sverige AB som ensamåterförsäljare. Ägarna till det nybildade bolaget har länge arbetat inom distributionen av Helaforms produkter i Sverige under namnet Trident Industri AB, men nu kommer hela verksamheten att koncentreras på Helaforms produkter.

1984, då Arne Andersson grundade Trident Industri AB kring Helaforms produkter, slöts ett officiellt distributionsavtal mellan företagen. Fram till i år har Tridents framgångshistoria inkluderat distributionen av Helaforms produkter och gjort dem till en del den svenska börsnoterade koncernen AdderaCare. Nu fortsätter Arnes son, Alexander Anvedahl, arbetet med Helaform, som han redan i nästan ett decennium har lett i Trident, i det nybildade bolaget.

”Helaforms varumärke är välkänt över hela världen men särskilt i Norden. På grund av Helaformprodukternas långa historia på den svenska bygg- och jordbruksmarknaden anser kunderna att det är ett mycket tillförlitligt val, ett varumärke som erbjuder kvalitetsprodukter för en mängd olika användningsområden. Därför var det självklart att vi genom samla hela företaget under varumärket Helaform skulle få stora fördelar genom att öka vår närvaro på den svenska marknaden.”– Alexander Anvedahl, VD för Helaform Sverige AB

 

Alexander representerar nu den andra generationen i familjen som startade distributionen av Helaforms produkter i Sverige, precis som Tiia Lahtinen representerar den andra generationen inom Helaform Oy.

”Vi är extremt glada över att få samarbeta med ett företag vars ägare är så målmedvetna och fokuserade på att sälja Helaforms produkter i Sverige. Beslutet att fortsätta med ensamrätten och till och med bevilja nyttjanderätten till varumärket Helaform var ganska enkelt, eftersom det är ett rent nöje att få arbeta med någon som är så professionell som Alexander. Våra föräldrar inledde sitt samarbete 1984 och nu, 34 år senare, får Alexander och jag göra detsamma och fortsätta framgångssagan genom att utvidga vårt samarbete.” – Tiia Lahtinen, VD för Helaform Oy

Helaform Sverige AB kommer att inleda sin verksamhet direkt och dess webbplats har just lanserats på www.helaform.se