Helaform levererade nästan 8 000 Soft Close-system för skjutdörrar till ett projekt i Dubai

Address Residences Dubai Opera, som väntas stå färdigt 2022, är ett exklusivt lägenhetsprojekt med tillhörande servicefunktioner i hjärtat av Dubai. Designen av de två eleganta tornen med 64 och 56 våningar har inspirerats av segelbåtarna i Arabiska havet. Mellan tornbyggnaderna går en bro. Till detta projekt levererade Helaform skjutdörrssystemet 75 Flow med Soft Close för nästan 4 500 skjutdörrar!

 width=

Garderober med massiva skjutdörrar och Soft Close-system

Totalt 803 lägenheter med 1–5 sovrum byggdes i det två tornen som ingick i projektet. Alla dessa lägenheter hade skräddarsydda garderober med 2, 3 eller 4 dörrar. Dörrarna utformades som skjutdörrar och på grund av de krävande specifikationerna valdes Helaform 75 Flow-serien till skensystem för dessa dörrar. Dessutom har bottenstyrningens kanaler lackerats utifrån kundens önskemål. Soft Close-systemen användes också i många skjutdörrar för att ge lyx och bekvämlighet åt användningen.

 width=

 width=

Omfattande samarbete

Helaform strävar alltid efter ett omfattande samarbete med kunden för att på bästa sätt uppfylla byggherrens, entreprenörens och användarens önskemål. Detta projekt avvek inte från detta förhållningssätt. Produktspecifikationerna granskades tillsammans med inredningsarkitekterna och produkterna valdes mot projekt- och dörrspecifikationerna tillsammans med kunden. Den mest kostnadseffektiva, högkvalitativa och lämpliga lösningen implementerades i samråd med alla parter. Förutom kundnöjdheten är det viktigt för oss på Helaform att kunna vara nöjda med slutresultatet. Kunder och partner i projektet är Abanos Furniture & Decoration Industry LLC samt Depa Interior LLC.

 width=

Se länken nedan för mer information om vilka produkter som användes i projektet

REFERENSSIDA